VIFIN kompetenceudvikler personale i Norddjurs Kommune

VIFIN varetager i efteråret 2015 og starten af 2016 en del af kompetenceudviklingen af dagplejere og pædagogisk personale i Norddjurs Kommune. Omdrejningspunktet er brugen af digitale medier i det pædagogiske arbejde.

Alle daginstitutionsledere og områdeansvarlige for dagplejerne har fået mulighed for dels at sende 8 medarbejdere individuelt af sted på workshopper, dels at rekvirere et spotkursus til et lokalt pædagogisk møde.

Hver workshop og spotkursus har en varighed på tre timer. På workshopperne er der mulighed for at erfaringsudveksle med kolleger fra andre institutioner, mens der på spotkurserne dannes grobund for en videre fælles fokusering af arbejdet med digitale medier i daginstitutionen.

Det tematiske indhold i workshopperne og spotkurserne er det samme og baserer sig på de workshopper, VIFIN har afviklet på daginstitutionsområdet i Vejle Kommune de seneste to et halvt år.

Lederne og det pædagogiske personale har haft mulighed for at vælge mellem følgende workshopper og spotkurser:

I forbindelse med alle workshopper og spotkurser indtænkes de pædagogiske læreplanstemaer. Formålet er således i forhold til det pædagogiske personale, at de digitale medier bliver en naturlig og integreret del af det almene pædagogiske arbejde.

VIFIN håber desuden at kunne bidrage til, at børn i Norddjurs Kommune naturligt lader bevægelse, aktivitet og handlen i det fysiske rum spille sammen med de digitale medier, og at de ikke bare er forbrugere af digitale medier, men også producerende. Samtidig er det vigtigt for os, at børnene agerer i fællesskab.

For yderligere information, kontakt Anne Charlotte Petersen, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. , tlf. 7681 3883